Doe ook mee met jouw tuin

Verschillende onderzoeken tonen aan dat een groene tuin vele voordelen biedt. Groen maakt gelukkig, filtert de lucht, zorgt voor verkoeling op warme dagen en voor een grotere biodiversiteit. Je kunt dus gerust stellen dat een groene tuin bijdraagt aan onze gezonde leefomgeving. Wil je meer weten over de voordelen van een groene tuin, kijk dan hier. Het project Pientere Tuinen heeft tot doel om deze voordelen beter in kaart te brengen en tuinbezitters hiervan bewuster te maken en te helpen met acties die zij kunnen nemen.

Als tuinbezitter krijg je gerichte tuintips en voorlichting op basis van informatie die wordt verzameld met een speciale bodemsensor in jouw tuin. Deze data worden inzichtelijk gepresenteerd op jouw eigen ‘Mijn Pientere Tuin’. Je hebt dan een slimme monitor voor jouw tuin én toegang tot kennis en concrete adviezen. Daarnaast worden dezelfde data gebruikt voor twee meerjarige onderzoeksprogramma’s die bijdragen aan het verbeteren van onze toekomstige, gezonde leefomgeving. Daar profiteren we met z’n allen weer van.

Wat krijg je als je meedoet?

  • Een gratis startpakket met een bodemsensor die 3 jaar lang de maaiveldtemperatuur en bodemvochtigheid meet. Deze sensor geeft informatie over de bodemkwaliteit in uw tuin.
  • Een informatieboekje met leuke tips en een instructie om in enkele stappen je sensor te activeren en deel te nemen.
  • Toegang tot een persoonlijke, digitale omgeving ‘Mijn Pientere Tuin’, zodat je precies kunt zien en bijhouden wat er in jouw tuin gebeurt.
  • Specifieke voorlichting (tuintips, stappenplan e.d.) voor bijvoorbeeld het vergroenen van jouw tuin, om de biodiversiteit in jouw tuin te vergroten en de waterregulering te verbeteren (i.s.m. Stichting Steenbreek).

 

Wat vragen wij van u als u meedoet?

  • Bodemsensor in de tuin plaatsen waar die 3 jaar kan blijven staan. De installatie en registratie zijn eenvoudig en vergen slechts enkele minuten. De instructie wordt meegeleverd.
  • Account aanmaken op ‘Mijn Pientere Tuin’ met enkele kenmerken en foto van jouw tuin.
  • Wij bieden je de mogelijkheid mee te doen aan individueel onderzoek (i.s.m. Van Hall Larenstein, University of Applied Science).