Samen werken aan
10% meer groene tuinen
in Nederland

Help je ook mee?

Verschillende onderzoeken tonen aan dat een groene tuin vele voordelen biedt. Groen maakt gelukkig, filtert de lucht, zorgt voor verkoeling op warme dagen en voor een grotere biodiversiteit. Je kunt dus gerust stellen dat een groene tuin bijdraagt aan onze gezonde leefomgeving. Wil je meer weten over de voordelen van een groene tuin, kijk dan hier. Het project Pientere Tuinen heeft tot doel om 10% meer groene tuinen te realiseren in Nederland, jou als tuinbezitter meer bewust te maken van de voordelen en te helpen met acties die je kunt nemen om jouw tuin (verder) te vergroenen. Help je ook mee het doel te bereiken?

Als tuinbezitter krijg je gerichte tuintips en voorlichting op basis van informatie die wordt verzameld met een speciale bodemsensor in jouw tuin. Deze data worden inzichtelijk gepresenteerd op jouw eigen ‘Mijn Pientere Tuin’. Je hebt dan een slimme monitor voor jouw tuin én toegang tot kennis en concrete adviezen. Daarnaast worden dezelfde data gebruikt voor twee meerjarige onderzoeksprogramma’s die bijdragen aan het verbeteren van onze toekomstige, gezonde leefomgeving. Daar profiteren we met z’n allen weer van.

Met de onderstaande button kun je aangeven dat je geïnteresseerd bent om mee te doen met Pientere Tuinen. Jouw uiteindelijke deelname is echter afhankelijk van deelname van jouw gemeente, provincie of bedrijf. Indien dat het geval is, gaan wij de aanmeldingen beoordelen en nemen wij contact met je op, zodra je definitief kan deelnemen.

Wat krijg je als je meedoet?

  • Een gratis deelnemerspakket met een bodemsensor die 3 jaar lang de maaiveldtemperatuur en bodemvochtigheid meet. Deze sensor geeft informatie over de bodemkwaliteit in uw tuin.
  • Een informatieboekje met leuke tips en een instructie om in enkele stappen je sensor te activeren en deel te nemen.
  • Toegang tot een persoonlijke, digitale omgeving ‘Mijn Pientere Tuin’, zodat je precies kunt zien en bijhouden wat er in jouw tuin gebeurt.
  • Specifieke voorlichting (tuintips, stappenplan e.d.) voor bijvoorbeeld het vergroenen van jouw tuin, om de biodiversiteit in jouw tuin te vergroten en de waterregulering te verbeteren (i.s.m. Stichting Steenbreek).

 

Wat vragen wij van u als u meedoet?

  • Bodemsensor in de tuin plaatsen waar die 3 jaar kan blijven staan. De installatie en registratie zijn eenvoudig en vergen slechts enkele minuten. De instructie wordt meegeleverd.
  • Account aanmaken op ‘Mijn Pientere Tuin’ met enkele kenmerken en foto van jouw tuin.

 

Wij bieden je de mogelijkheid mee te doen aan individueel onderzoek (i.s.m. Van Hall Larenstein, University of Applied Science).

Wij hopen dat jij binnen 3 jaar jouw tuin 10% groener maakt.